AVALON

avalon, groen met verstand!

Vistand beheer

Visstandbeheer is een belangrijk aspect van het moderne waterbeheer. Wat goed is voor vissen, is goed voor het waterleven. Water is er niet alleen voor de vissen maar ook voor andere dieren en planten en niet in de laatste plaats voor de mens. Willen we samen werken aan een betere visstand, dan zullen we hiermee in het visstand beheer nadrukkelijk rekening moeten houden.

Avalon-Groenbeheer heeft een gedeelte van het riviertje de Kyll in de Duitse Eifel in beheer. Wij bieden u de mogelijkheid om in een zeer rustig gelegen, fraai landschappelijk decor met de vliegenhengel op forel en vlagzalm te vissen.

De rivier ligt in de gemeente Bewingen aan de voet van de Kasselburg ruïne en is over 1,8 kilometer bevisbaar. Omdat wij de hengeldruk laag willen houden worden er maximaal drie vergunningen per dag uitgegeven. De rivier is overal goed toegankelijk en bewaadbaar. Er mag alleen met kunstvliegen zonder weerhaak worden gevist en de vis moet voorzichtig worden behandeld en direct onbeschadigd worden teruggezet.

Overnachten kunt u ter plaatse in Landhaus Tannenfels in Gerolstein, daar kunt u kunt tevens uw dagvergunning afhalen. Naast deze dagvergunning hebt u een geldige visvergunning van de Duitse staat nodig. Ook deze vergunning kunnen wij desgewenst voor u verzorgen. De kosten voor een dagvergunning zijn 16 Euro. Landhaus Tannenfels, Lindenstrasse 68, Gerolstein, 004965914123.